Vasútszakmai gyakorlatorientált képzés

A GYSEV Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében vasútszakmai gyakorlatorientált képzés indul a Széchenyi Egyetemen

Vasútszakmai gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt a Széchenyi István Egyetem hallgatói. Erről írt alá szándéknyilatkozatot kedden Sopronban az egyetem Közlekedésmérnöki Karának dékánja és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A vasúttársaság és a Széchenyi Egyetem januárban kötött együttműködési megállapodást, melynek értelmében a felsőoktatási intézmény és a vasúttársaság kinyilvánította szándékát az elméleti és a gyakorlati képzés szorosabb összekapcsolására.

Az elmúlt hónapokban az egyetem, valamint a vasúttársaság szakemberei közösen dolgozták ki a vasútszakmai gyakorlatorientált képzés rendszerét, melynek során figyelembe vették a munkaerő piaci igényeket, valamint az oktatás megújításával kapcsolatos elvárásokat.

A gyakorlatorientált képzésben azon hallgatók vehetnek részt, akik megfelelnek az egyetem, valamint a vasúttársaság által támasztott követelményeknek és felvételt nyernek a képzésre. A 6. és 7. félévben elsajátítható tananyag szakmai ismereteket tartalmazó tantárgyak csoportjából áll. A képzést sikeresen teljesítő hallgatók diplomájában záradék igazolja a kötöttpályás specializáció elvégzését.

A kötöttpályás szakirány képzésben résztvevő hallgatókkal a vasúttársaság szerződést köt. Ennek értelmében leendő munkatársként képzi a diákokat, akiknek orvosi-pályaalkalmassági vizsgálaton is rész kell venniük. A vasúttársaság részéről elvárás a képzésben résztvevőktől, hogy a hallgatók a tanulmányi idő alatt szakmai, idegen nyelvi kommunikációs, személyes és szociális kompetenciáikat dokumentált módon fejlesszék.

„Vasúttársaságunk jövője szempontjából elengedhetetlen, hogy biztosítsuk a megfelelő szakember-utánpótlást. A gyakorlatorientált képzésben résztvevő hallgatók az elméleti ismeretek mellett azonnal hasznosítható, gyakorlati tudást szereznek, így a diploma megszerzése után értékes munkatársai lehetnek a GYSEV Zrt.-nek” – mondta az aláírást követően Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. március 20.
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (7. előadás) 2018. március 22. 16:00 - 18:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 23. 00:00 - 2018. március 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. március 26. 14:00 - 16:00